Máte rádi květák jako já? Miluji a často vařím opečený květák s orestovanou slaninou. A to už je jen malý krůček k mému novému receptu! Ať už chcete vyzkoušet nový recept s květákem nebo z nějakého důvodu jste vyloučili z jídelníčku špagety, a tudíž i všemi oblíbené špagety carbonara, tak „Květák ala carbonara“ je ta nejlepší volba. S chutí do toho!
Kategorie: bezlepkový, low carb, rychlý
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
2 menší květáky (nebo jeden velký)
25 dkg anglické slaniny
8 lžic nastrouhaného sýra Pecorino
5 žloutků
sůl, pepř
olej
1. Květák nakrájíme na drobné kousky a restujeme na troše oleje
nebo másle. Restujeme cca 5 min a mezitím slaninu nakrájíme na
kostičky.
2. Ke květáku přidáme slaninu, zlehka osolíme a restuje dál cca
15 min až je květák měkký.
3. Přidáme žloutky, nastrouhaný sýr a vmícháme vše do směsi.
4. Na závěr ještě cca 2 minuty mícháme, dosolíme a opepříme
podle našich mlsných jazýčků a je hotovo!
Kašparův tip:
Pokud máte chuť na smetanovější verzi, můžete přidat také smetanu.
Dobrou chuť:)