Květák ala carbonara

Máte rádi květák jako já? Miluji a často vařím opečený květák s orestovanou slaninou. A to už je jen malý krůček k mému novému receptu! Ať už chcete vyzkoušet nový recept s květákem nebo z nějakého důvodu jste vyloučili z jídelníčku špagety, a tudíž i všemi oblíbené špagety carbonara, tak „Květák ala carbonara“ je ta nejlepší volba. S chutí do toho!

 

Kategorie: bezlepkový, low carb, rychlý

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

2 menší květáky (nebo jeden velký)

25 dkg anglické slaniny

8 lžic nastrouhaného sýra Pecorino

5 žloutků

sůl, pepř

olej

1. Květák nakrájíme na drobné kousky a restujeme na troše oleje

nebo másle. Restujeme cca 5 min a mezitím slaninu nakrájíme na

kostičky.

 

2. Ke květáku přidáme slaninu, zlehka osolíme a restuje dál cca

15 min až je květák měkký.

 

3. Přidáme žloutky, nastrouhaný sýr a vmícháme vše do směsi.

4. Na závěr ještě cca 2 minuty mícháme, dosolíme a opepříme

podle našich mlsných jazýčků a je hotovo!

 

                                                                                                     Kašparův tip:

Pokud máte chuť na smetanovější verzi, můžete přidat také smetanu.

Dobrou chuť:)

Líbí se vám? Sdílejte příspěvek i do světa: