jak-vyrobit-loutku

Jak vyrobit loutku? Rychle a snadno.

Máme rádi dřevo a tvoření, proto u nás poctiví truhláři, usměvavé švadleny a kreativní malířky vyrábí tisíce loutek. Víme, jak je krásné si loutku vyrobit sám. Přesně podle svých představ. V naší sérii návodů vám poradíme, jak to zvládnete s dětmi sami.

 

Dnes se podíváme na výrobu dřevěné loutky, kterou zvládnete vyrobit i bez dílny. Samozřejmě vám s tím trochu pomůžou naši truhláři, ale pořád budete mít dostatek prostoru pro svoji tvorbu. Vyrobíme si dřevěnou loutku na tyči.

Aby nám to lépe šlo, připravili jsme si pro vás kreativní sadu se základními dřevěnými díly. Na vás je pak doma pohledat staré látky, nůžky, lepidlo, jehlu, nit, vlnu a barvičky.

Dobré je začít hlavičkou. Podle své fantazie si ji namalujeme. Můžeme použít téměř jakékoliv barvy, co budou po ruce. Od pastelek, fixů až po temperky nebo akrylovou barvu. Pokud jsme zručnější, můžeme vlasy udělat z vlny nebo je jen namalovat. Už teď je loutka jako živá. Co teprve až ji oblečeme?

Malované hlavy

 

Staré oblečení teď můžeme proměnit na nové šaty pro malou loutku. Zkuste si ze starého trička vystřihnout obleček, který bude malému panáčkovi nebo princezně slušet. Dá se jen opásat vlnou nebo použít jehlu a nit a naučit tak děti i šít. Naše švadleny s dlouholetou praxí pro vás připravili i papírové střihy, podle kterých si můžete šaty vystřihnout. Najdete je jako součást kreativní sady spolu s dřevěnými díly.

Na závěr přilepíme tyčku k hlavičce, hlavičku k tělíčku a máme tu nejkrásnější loutku na světě, protože není nic lepšího, než společné dílo vytvořené s dětmi. Pokud vás tvoření baví, můžete si tak vyrobit celou sadu vlastních loutek, kterou vám budou všichni závidět.

Co se ti může hodit k výrobě od nás z eshopu?
Kreativní sada na výrobu loutek
Loutkové divadlo
Prohlédnout si loutky pro inspiraci

Kreativní sada